Wat zijn de voordelen van zonnebloempitten?

zonnebloempitten

Wat zijn de voordelen van zonnebloempitten?

Zonnebloempitten zijn ware voedingsbommen. Ze bevatten enorm veel calorieën maar die zijn gevuld met zeer belangrijke voedingsmiddelen.

Zo zijn zonnepitten rijk aan onverzadigde vetzuren en bevatten ze hoge hoeveelheden vitamine E. Ze bevatten ook nog eens meer dan 20 gram eiwitten per 100 gram en zijn goed voor ongeveer 10 gram vezels.

Andere voedingsstoffen zijn:

  • Koper
  • Vitamine B1
  • Zink
  • Vitamine B3
  • Vitamine B6
  • Magnesium
  • Fosfor
  • Selenium
  • Mangaan

Vitamine E

Vitamine E is belangrijk omdat het werkt in het lichaam als een antioxidant. Het zal ons lichaam beschermen tegen ziektes en zal vooral gunstig zijn voor onze huid. Het zal de huid gezond en jong houden. Vitamine E wordt vaak gezien als de vitamine tegen veroudering omdat het zal helpen om het ouder worden van de huid door schade, toegebracht door vrije radicalen, te blokkeren.

Vitamine B

Vitamines B zijn van belang voor ons metabolisme en hebben een gunstige invloed op de gezondheid van onze haren. Ook tijdens de zwangerschap is het eten van zonnebloempitten een uitstekend tussendoortje. Het zal de nodige voeding geven voor de moeder en zal op die manier de baby de nodige groei kunnen bezorgen.

Zink

Zink is dan weer van belang voor het aanmaken van hormonen, waaronder vooral testosteron. Het is belangrijk voor de aanmaak van sperma bij mannen en zal helpen om het libido te verhogen.

Ook het gebruiken van eiwitten uit onze voeding is voor een groot deel beïnvloed door de hoeveelheid zink er in het lichaam aanwezig is. Dat is vooral belangrijk voor de aanmaak en het behoud van spiermassa. Maar vergeet niet dat ook al onze andere lichaamsprocessen eiwitten nodig hebben om te functioneren. Om die reden wordt een zinktekort vaak in verband gebracht met groeiproblemen.

Afvallen

Het is een ideaal voedingsmiddel om toe te voegen in een gezond dieet. Ook voor mensen die willen gewicht verliezen kunnen enorm veel voordelen doen aan het eten van zonnebloempitten tijdens het dieet. Omdat ze zo rijk zijn aan onverzadigde vetzuren zullen ze de vetverbranding gaan stimuleren en op die manier ervoor gaan zorgen dat we sneller gewicht kunnen verliezen.

Bron:

naturelz.nl/voordelen-zonnebloempitten/

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code