Vitamine B gebruiken Tegen Haaruitval

vitamine b gebruiken tegen haaruitval

Vitamine B gebruiken Tegen Haaruitval

Vitamine B gebruiken tegen haaruitval kan helpen. Dit komt doordat vitamine B in heel wat cosmetische producten voor de haren reeds is verwerkt. Vitamine B bevat namelijk heel wat stoffen die van groot belang zijn voor onze haren.

B3

Niacine bijvoorbeeld is ook wel B3 genoemd. Dit is van belang om de bloedsomloop te stimuleren. Het zal ervoor zorgen dat er meer bloed en dus ook meer zuurstof naar de haarwortel kan worden gebracht.

Dit draagt bij tot de groei van de haren maar zal er ook voor zorgen dat ze langer gezond blijven en dus minder snel gaan afsterven.

De werking van B3 is te vergelijken met die van B6. Zo zal B6 ook de bloedsomloop verbeteren.

B5

B5 ofwel pantotheenzuur wordt vaak gebruikt in producten die moeten dienen om haaruitval tegen te gaan. Omdat pantotheenzuur ervoor zal zorgen dat de gezondheid van de haren beter wordt. Ook tijdens de menopauze is deze stof van groot belang om het dunner wordende haar tegen te gaan.

Inositol en Biotine

Beide stoffen behoren tot de groep van B8. Ze zullen ook de gezondheid van onze haren verbeteren. Inositol zal bijvoorbeeld de cellen extra voeding geven en op die manier tegengaan dat er haaruitval optreedt.

Ze is ook van groot belang voor onze hersenen en voor de ogen.

Biotine daarentegen zal ervoor zorgen dat de haren sneller gaan teruggroeien. Dit werkt in combinatie met alle andere vitamines B. Om die reden is het niet één bepaalde soort die belangrijker is dan de andere.

Ze hebben alle vitamines nodig van de B familie om goed te worden opgenomen door het lichaam en om samen te werken en op die manier de gezondheid van de haren te verbeteren.

B12

B12 wordt vaak in verband gebracht met haaruitval. Vitamine B gebruiken tegen haaruitval zal om de hierboven gemelde redenen dus niet helpen door een vitamine B12 supplement te nemen. Maar wel door ervoor te zorgen dat we alle vitamines B innemen door bijvoorbeeld een B-Complex te gebruiken.

B12 is van belang bij het aanmaken van de rode bloedcellen en zal daarbij verantwoordelijk zijn voor het versturen van zuurstof naar de organen en dus ook naar de haarwortels. Wanneer bloedarmoede optreedt, als gevolg van een B12 tekort dan kan er onvoldoende zuurstof naar de haarwortels gebracht worden, daardoor zal er haaruitval optreden.

Bron:

naturelz.be/vitamine-b-tegen-haaruitval/

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code