Oorzaken van haarverlies bij vrouwen

oorzaken haarverlies bij vrouwen

Oorzaken van haarverlies bij vrouwen

De oorzaken van haarverlies bij vrouwen kunnen zeer uiteenlopend zijn. We hebben haarverlies of het uitdunnen van het haar.

Eerst en vooral moeten we stellen dat haarverlies bij vrouwen (en bij mannen) een natuurlijk proces is. Het komt elke dag voor dat we honderden tot duizenden haren verliezen. Deze haren komen ook aan dezelfde snelheid terug. Het is echter wanneer ze niet snel genoeg terugkomen dat we merken dat we haarverlies krijgen.

Stress

De grootste oorzaken van haarverlies bij vrouwen jonger dan 45 zijn stress. Bij oudere vrouwen is dat vooral het dunner wordend haar en dit komt dan door de verandering in de hormonen.

Zwangerschap

Daarnaast kan haaruitval optreden tijdens en na de zwangerschap. Ook als gevolg van stress tijdens de zwangerschap of bevalling. Dit kan zelfs tot maanden na de bevalling plots opkomen. Meestal gaat dit na enkele weken terug over.

De pil

De anticonceptiepil kan ook zorgen dat er haarverlies optreedt. Dit komt doordat de pil bepaalde hormonen kan gaan triggeren waaronder dihydrotestosteron. Waardoor het haar gaat uitvallen. Een ander anticonceptiemiddel gebruiken kan hier dan voor de oplossing zorgen.

IJzertekort

Wanneer we te maken hebben met een ijzertekort kan er bloedarmoede optreden. Bloedarmoede kan ook ontstaan als een gevolg van een vitamine B12 tekort. Dit kan dus ook zorgen dat er haaruitval zal ontstaan.

Voldoende bronnen van ijzer en vitamine B12 eten is hier de boodschap.

Overstylen van de haren

Wanneer we de haren te vaak gaan kleuren of andere zaken doen met de haren zoals vlechten kan haaruitval sneller gaan optreden.

Wanneer dit gebeurt doen we er goed aan om de haren op een natuurlijke manier te laten herstellen en geen chemische producten meer te gebruiken op onze haren.

Veroudering

Wanneer vrouwen de menopauze naderen of zich in de menopauze bevinden is het normaal dat de haren minder vol gaan worden. Dit is te wijten aan het fluctueren van het hormoon oestrogeen. Dat zorgt voor de nodige stress op onze haren waardoor de haren sneller gaan uitvallen dan dat ze terug groeien.

Bron:

naturelz.be/oorzaken-haaruitval-vrouwen/

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code