De Meest Krachtige Kruiden Tegen Hooikoorts

kruiden tegen hooikoorts

De Meest Krachtige Kruiden Tegen Hooikoorts

Wanneer we uiteindelijk de koude van de winter met de bijhorende sneeuw en vriesperiodes voorbij zijn. Krijgen we dan te maken met allergische reacties door de pollen die in onze lucht verblijven. Het probleem kan zelfs zodanig erg worden dat we gaan vermijden om buiten te lopen. Toch kunnen we kruiden tegen hooikoorts gebruiken die de symptomen van de allergie zodanig gaan onderdrukken, zodat we niet meer hoeven te vrezen wanneer we buiten lopen.

Sommige aandoeningen zijn seizoensgerelateerd en die worden vaak veroorzaakt doordat het lichaam een overgevoelige reactie zal hebben tegen de pollen in de lucht. Dat is dan in het geval van hooikoorts.

Heel veel mensen hebben last van hooikoorts. Het komt naar schatting voor bij 21% van de bevolking.

Daarbij komt nog eens dat ongeveer 50% van de bevolking wel ergens allergisch voor is. Indien we weten dat deze allergie veroorzaakt wordt door een overgevoelige reactie van ons immuunsysteem. Dan zijn er een groot aantal kruiden tegen hooikoorts die we kunnen gebruiken. Die zullen niet alleen het immuunsysteem sterker maken maar zullen ons ook bescherming bieden tegen de symptomen.

Knoflook en ajuinen

Knoflook behoort tot de kruiden tegen hooikoorts. Net als ajuinen zal het meteen de symptomen verlichten. Het beste is natuurlijk om de knoflook vers te gaan eten.

Het voordeel van deze kruiden tegen hooikoorts is dat ze quercetine bevatten. Quercetine is een stof die ontstekingsremmend werkt en die ook histamine, die de ontstekingen in gang zet, zal gaan blokkeren.

Je kan eventueel ajuinen toevoegen aan saldes. Met eventueel een teentje knoflook erbij. Dan moet je natuurlijk de slechte adem erbij nemen. Maar wat is nu beter? Last hebben van een allergie, of een slechte adem, die we met een beetje peterselie, mint of citroensap toch kunnen camoufleren?

Ginkgo

Ginkgo is goed voor onze bloedvaten en voor het hart. Het biedt ook ondersteuning aan ons immuunsysteem en zal ons lichaam meer energie geven.

Daarnaast kan ginkgo ook heel goed worden gebruikt tegen allergieën. Ginkgo behoort tot de kruiden tegen hooikoorts doordat ze ook enorm krachtige ontstekingsremmende stoffen bevatten. Die net zoals bij knoflook en ajuinen een blokkerend effect hebben op histamine.

Dat zorgt ervoor dat Ginkgo een natuurlijke manier om hooikoorts te bestrijden is.

De actieve stoffen in de plant worden de ginkgolides genoemd. Ze zijn heel krachtig tegen ademhalingsproblemen zoals astma. Zullen de longen en andere organen verantwoordelijk voor de luchtwegen reinigen en openmaken.

Ze zullen dit doen door vrije radicalen te gaan vernietigen en ervoor te zorgen dat er meer zuurstof naar de longen kan komen. Dus mensen die last hebben van allergische reacties op de luchtwegen zullen meer vrij kunnen ademhalen.

Brandnetel

Brandnetel staat bekend als reiniger van het bloed. Brandnetel kan ook worden gebruikt om overtollig vocht af te laten. De plant bevat enorme hoeveelheden betacaroteen, quercetine en vitamine K.

Onderzoek wees uit dat meer dan 50% van de mensen die brandnetel gebruiken om van hun allergie af te komen, uiteindelijk verlost raken van alle symptomen.

Dat maakt brandnetel een enorm potent middel en behoort daarom zeker en vast tot de kruiden tegen hooikoorts. (*)

Zoethout

Zoethout heeft beschermende effecten tegen tumoren. Werkt microben bestrijdend en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Het kan activiteit in de cellen blokkeren die allergische reacties gaan uitlokken. Zoethout zal ook ontstekingen van de huid remmen (*).

Rozemarijn

Rozemarijn behoort tot de kruiden tegen hooikoorts door zijn antioxidante werking. Het zal vooral de luchtwegen helpen vrijmaken en werkt preventief tegen allergieën.

Daarnaast zal het histamine, die de onstekingen doet ontstaan volledig gaan blokkeren.

Dit zorgt ervoor dat de allergie niet kan uitbreken. Om te voorkomen dat de allergie uitbreekt kan thee worden gedronken of kan er olie worden gebruikt. Beide zijn effectief, al zal de olie wel direct invloed hebben op de luchtwegen, terwijl dat bij thee iets langer zal duren. (*)

 

Tagged with:    

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code