Hibiscus Thee Werking en Voordelen

hibiscus thee

Hibiscus Thee Werking en Voordelen

Hibiscus thee heeft een groot aantal gunstige eigenschappen te bieden voor onze gezondheid. Misschien wel het meest bekende voordeel van de hibiscus thee werking is dat het onze bloeddruk helpt verlagen.

Hibiscus thee bevat ook heel wat ontstekingsremmende eigenschappen. Zo zal het helpen om onze lever gezond te houden. Sommige bronnen spreken zelfs van bescherming tegen sommige soorten kanker.

Ook is hibiscus thee rijk aan vitamine C. Deze stof zal ons immuunsysteem versterken en ons dus bescherming bieden tegen ziektes. Een belangrijk voordeel van vitamine C is dat het ook cortisol gaat blokkeren.

Dat is het hormoon die in hoge hoeveelheden wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan. Op termijn leidt een hoog cortisol tot een hoge bloeddruk. Dit is dus één van de mechanismen hoe we hoge bloeddruk kunnen voorkomen.

Hoge bloeddruk Verlagen

Hibiscus thee zal dus de bloeddruk verlagen. Hoge bloeddruk is een probleem die voorkomt bij heel wat mensen. We kunnen stellen dat zeker 30 tot 40% van de mensen last heeft van een hoge bloeddruk. Bij mensen met overgewicht is dat zelfs bijna 90%. Daarvan is er 1 op de 10 die daarvan niet op de hoogte is. Omdat het vaak geen symptomen gaat vertonen wordt dit wel de stille moordenaar genoemd.

De werking ervan is waarschijnlijk een combinatie van de ontstekingsremmende eigenschappen van de plant en de vochtafdrijvende werking ervan.

De nieren worden beter gereinigd en komen ook minder onder druk te staan. Dat zal ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat dalen.

Een ander mechanisme die zal helpen om onze bloeddruk te verlagen is het cholesterolverlagend effect. Zo heeft men kunnen aantonen dat hibiscus thee de LDL cholesterol gaat verlagen. Ook de triglycerides verlagen. Dat zorgt er ook voor dat het bloed makkelijker kan worden doorgevoerd door onze bloedvaten. En zal op zijn beurt ook de bloeddruk verlagen.

PMS en Menopauze

Het wordt ook heel vaak gebruikt tijdens de menopauze of wanneer menstruatieproblemen zoals PMS voorkomen. Ook weer omwille van de ontstekingsremmende werking van de plant. Het zal buikkrampen verminderen en ook onze gemoedstoestand verbeteren. Men kon ook vaststellen dat er een betere balans ontstaat tussen onze hormonen in het lichaam.

Lever ondersteunen

Door zijn sterke antioxidanten krijgen we ook een stimulerende werking op onze lever. Ook de vochtafdrijvende kracht van de plant zal helpen om onze lever minder onder druk te zetten. Dit komt doordat er meer giftige afvalstoffen kunnen worden afgevoerd via onze nieren.

Bron:

moedergaia.com/kruiden/hibiscus-thee/

 

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code