Wat doet een DIM Supplement?

dim supplement

Wat doet een DIM Supplement?

Een DIM supplement heeft als voornaamste werking onze balans tussen de verschillende hormonen helpen herstellen. Om die reden kan het zowel voor vrouwen en door mannen een zeer gunstige invloed hebben op onze gezondheid. Omdat een verkeerde balans tussen de hormonen gepaard gaat met tal van andere problemen. Zal automatisch het in balans brengen van deze hormonen terug zorgen voor een verbetering van de gemoedstoestand, vruchtbaarheid, libido en kan het helpen om overgewicht aan te pakken. Maar er is nog meer wat een DIM supplement voor ons kan doen.

Eerst gaan we even nader bekijken wat een DIM supplement is.

Wat is een DIM Supplement

DIM Supplement is eigenlijk een diindolylmethaan extract. Deze stof komt op een natuurlijke manier voor in kruisbloemige groenten. Dit zijn broccoli, bloemkool, radijs, en alle andere soorten kolen. Deze stof is in deze groenten in ruime hoeveelheden aanwezig.

Al moeten we meteen stellen dat de werking van het DIM supplement een stuk krachtiger zal zijn dan het eten van kruisbloemige groenten. Juist omwille van de hoeveelheid van de werkzame stof diindolylmethaan. In een DIM supplement is dat een ruimere mate aanwezig dan in deze groenten.

Wat doet het voor vrouwen?

Onregelmatige menstruatie

We hebben het reeds gehad over het in balans brengen van de hormonen. Dat kan zeer gunstig zijn bij vrouwen die last hebben van onregelmatige menstruatiecyclussen. De stof zal ervoor zorgen dat de menstruatie op dezelfde dag gaat beginnen, en dit voor elke menstruatiecyclus.

Wanneer we teveel of te weinig oestrogeen in het lichaam hebben zal de menstruatie niet elke keer op hetzelfde moment ontstaan. Dat kan soms voor problemen zorgen en kan er ook voor zorgen dat we onvruchtbaar worden. Doordat de eisprong vaak op een ander tijdstip valt en in sommige gevallen het zelfs niet mogelijk is om een eisprong te hebben.

Een DIM supplement zal deze verkeerde balans tussen de hormonen herstellen en de menstruatiecyclus gelijkmatig laten verlopen.

Overgewicht

Het zal ook helpen om andere problemen zoals oestrogeendominantie aan te pakken. Symptomen daarvan zijn een lager libido en cellulitis. Een teveel aan oestrogeen zal een versnelde opslag van vet doen ontstaan. Bij vrouwen is dat dan vooral in de buik en in de billen. Wat diindolylmethaan hier gaat doen is de metabolisering van oestrogeen optimaliseren in de lever. Bepaalde enzymen worden gestimuleerd in de lever. En die zullen beter het gebruikte oestrogeen kunnen afvoeren. Op die manier kan het geen schade toebrengen aan het lichaam.

Xeno oestrogenen

Hetzelfde geldt voor xeno oestrogenen. Dit zijn vrouwelijke hormonen die we terugvinden in heel wat cosmetische producten en in plastiek verpakkingen. Deze xeno oestrogenen zullen zich in het lichaam gaan hechten aan oestrogeen. En daardoor de werking van het oestrogeen kracht bij zetten. Dit kan zorgen voor een verhoging van oestrogeen gerelateerde kankers.

Deze xeno oestrogenen zullen door de lever uit het lichaam gezuiverd worden.

Borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Het wordt vaak in verband gebracht met hoge waarden oestrogeen in het lichaam. Wanneer oestrogeen in de lever niet goed wordt afgevoerd, kan dit terug in het lichaam terechtkomen. En daar dan zorgen voor schade. Met name het risico verhogen op borstkanker.

Ook heeft een DIM supplement aangetoond borstkankercellen te bestrijden. Het is echter te vroeg om te stellen dat we dit kunnen gebruiken als oplossing tegen borstkanker. Wel kan men zeggen dat de combinatie van een medische behandeling tegen borstkanker, en het gebruiken van diindolylmethaan tabletten, de kans op slagen doet toenemen.

Libido en gemoedstoestand

Wanneer vrouwen te maken krijgen met hormonale problemen heeft dat meteen een grote impact op de gemoedstoestand bij vrouwen. Het zal ervoor zorgen dat men zich neerslachtig voelt. Het kan zorgen voor stemmingswisselingen en zal hoe dan ook invloed hebben op het libido. Door deze problemen op te lossen, of toch zeker de symptomen ernstig de kop in te drukken gaat het libido terug herstellen en verbetert  de gemoedstoestand bij deze vrouwen.

Diindolylmethaan zal de verwerking van gebruikt oestrogeen stimuleren. En daarmee de negatieve effecten van oestrogeen doen verdwijnen.

Wat doet het voor mannen?

Bij mannen zal het vooral zorgen voor een verbetering van het libido en voor een stijging van het testosteron. Dit komt doordat de aromatase voor een groot deel zal worden geblokkeerd. Dit is de omzetting van testosteron naar oestrogeen.

Daarnaast zal het ook de vruchtbaarheid bij mannen verbeteren en de gemoedstoestand verbeteren.

Naarmate mannen ouder worden wordt er net als bij vrouwen, minder hormoon aangemaakt. Bij mannen is het dominant hormoon testosteron. Wanneer mannen de 50 naderen wordt er bijna de helft minder testosteron aangemaakt dan bij jonge mannen die zich net in de puberteit bevinden. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige veranderingen in het lichaam bij deze mannen.

Overgewicht en borstvorming

Een grote verandering is de verhoging van vrouwelijke hormonen. Wanneer er minder mannelijk hormoon wordt aangemaakt, kunnen vrouwelijke hormonen gaan overheersen. Dat verhoogt natuurlijk de kans op overgewicht bij mannen. En wordt ook gezien als de grote oorzaak voor borstvorming bij oudere mannen.

Om dit te vermijden kunnen we een DIM supplement gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de vrouwelijke hormonen binnen de perken gehouden worden. En zal de kans op overgewicht en borstvorming sterk doen afnemen.

Libido verhogen

Een ander probleem is het dalende libido. Dat kan zelfs erectieproblemen teweegbrengen. Ook dit probleem wordt veroorzaakt door een toenemend vrouwelijk hormoon en zullen we dus ook kunnen oplossen door een dim supplement te gebruiken.

Het zal de omzetting van het resterend testosteron naar oestrogeen. Iets wat ook wel de aromatase genoemd wordt, tegenhouden. Daardoor blijft er meer testosteron aanwezig in het lichaam en kunnen mannen toch nog genieten van een gezond libido.

Vergrote prostaat

Diindolylmethaan heeft ook aangetoond effectief te zijn in het voorkomen en bestrijden van een vergrote prostaat. Het is nog te vroeg om te kunnen uitsluitsel geven of DIM daadwerkelijk in staat zou kunnen zijn om een vergrote prostaat bij mannen te behandelen. Toch hebben een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken reeds kunnen aantonen dat de symptomen sterk onder controle gehouden worden en verminderen door diindolylmethaan te gebruiken.

Prostaatkanker

Heel wat mannen krijgen op latere leeftijd te maken met prostaatkanker. Als bescherming tegen prostaatkanker kan een DIM supplement gebruikt worden. Onderzoeken konden aantonen dat deze stoffen in staat zijn om prostaatkankercellen te doden en te verminderen in aantal. Ook zou de aanmaak van nieuwe kankercellen verhinderd worden.

Besluit

Een DIM Supplement extract kan dus voor zowel mannen als voor vrouwen zorgen voor een beter seksueel leven. Met een verhoging van het libido, een betere lichaamssamenstelling, een betere balans tussen de hormonen en een verbeterde vruchtbaarheid.

Bron:

kruidje-gezond.eu/werking-dim-supplement/

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code