Brandend Maagzuur Verhelpen

brandend maagzuur

Brandend Maagzuur Verhelpen

Brandend maagzuur kan zeer vervelend zijn. Toch zijn er naast de medicatie die we kunnen gebruiken om brandend maagzuur te voorkomen, heel wat zaken die ons kunnen helpen om de problemen te gaan verzachten.

Slaap

Voldoende slapen zal ervoor zorgen dat we goed uitgerust zijn. Het zal er ook voor zorgen dat er voldoende groeihormoon en seksueel hormoon wordt aangemaakt. Maar bovenal zal het er ook voor zorgen dat er minder stresshormoon zal worden aangemaakt. Cortisol ofwel het stresshormoon, staat ervoor bekend brandend maagzuur in de hand te werken.

Voldoende kauwen

Het verteren van het voedsel begint in de mond en niet in de maag. Heel vaak gaan mensen snel eten of gaan ze onvoldoende het voedsel kauwen, waardoor de maag natuurlijk onder een nog grotere druk wordt geplaatst. Dit kan er ook voor zorgen dat er makkelijker brandend maagzuur gaat ontstaan. Zorg voor het voldoende kauwen van het voedsel en verminder het werk van onze maag.

Water drinken

Water drinken is één van de beste manieren om van brandend maagzuur af te komen en om het te voorkomen. Door water te drinken zullen we ons lichaam helpen om maagzuur op te lossen. Dit komt doordat de PH waarde van water een stuk hoger ligt dan het zure maagzuur.

Daarnaast speelt water een grote rol in het opnemen van bepaalde voedingsstoffen. Ook wanneer we bijvoorbeeld vezels eten is er voldoende water nodig om de vezels te doen opzwellen in de maag.

Hoe hoger de PH waarde van het water hoe beter het is om het maagzuur te neutraliseren. Dit kan tussen de 7 en 8 liggen.

Meerdere maaltijden eten

Door meerdere maaltijden te spreiden over de dag en daardoor dan kleinere hoeveelheden te eten zullen we het brandend maagzuur drastisch omlaag brengen.

Het zal er ook voor zorgen dat we meer energie beschikbaar hebben in het lichaam.

Bron:

gezonderleven.org/gezondheid/brandend-maagzuur/

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code